Coronavirus – Huisartspraktijk Zoete – Deventer/Colmschate
Header afbeelding
Huisartspraktijk Zoete
Holterweg 108A 7429AH
Deventer/Colmschate

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Vanaf 13 september krijgen alle 60 plussers een uitnodiging van de GGD om de Covid herhaal prik te halen. Zij kunnen vanaf 19 september 2022 een afspraak bij GGD maken. De herhaalprik tegen corona is nodig om ernstige ziekte, ziekenhuisopname en sterfte door het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en de bescherming tegen het virus op peil te houden. De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie en kunnen ze het virus minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden.

Tussen 3-10-2022 en 14-10-2022 kunnen alle patiënten tussen 12 en 60 jaar met medische indicatie voor de griepspuit een uitnodiging voor de Corona herhaalprik in huis verwachten. Als u hiervoor in aanmerking komt en de uitnodiging in huis hebt ontvangen kunt u een afspraak maken voor de herhaal prik bij de GGD.

Voor meer informatie over Corona vaccinaties kunt u terecht bij het RIVM  Vaccinatie informatie RIVM of de GGD GGD IJsselland

Elke keer veranderd er weer veel in het testbeleid. Momenteel is het advies om bij milde klachten te varen op een zelftest. Dit geld niet als u een kwetsbare gezondheid heeft. Is dit het geval, laat u zich dan bij de GGD testen. Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaande link;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken

Test afspraak bij de GGD kan online via http://www.coronatest.nl of telefoon 0800-1202.

Heeft u algemene vragen over het Corona virus, dan kunt u bellen met de GGD via telefoon 0800-1351.

Heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de volgende websites:

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van Corona?

Heeft u behoefte aan een geneeskundige verklaring? Bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven, deze kan alleen een onafhankelijke arts u geven.

In overleg met de GGD is afgesproken dat bij kinderen met chronische verkoudheid- of hooikoortsklachten het onwaarschijnlijk is dat hier sprake is van COVID-19.

U kunt wel uzelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij zelf een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/knmg-publicaties/geneeskundige-verklaring.htm

Corona vaccinatie en deze weigeren?

Heeft u een uitnodiging gekregen voor een bepaalde vaccinatie en deze geweigerd? Uw huisarts kan GEEN briefje schrijven zodat u een ander vaccin krijgt. De toewijzing van vaccinaties voor bepaalde doelgroepen wordt gedaan door het RIVM en de GGD. En uiteindelijk wordt aan de weigeraars een ander vaccin aangeboden door de GGD. Niet door de huisarts! Wanneer en welk vaccin u krijgt is NIET bij de huisarts bekend. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de praktijk.

Uitzondering mondkapjes plicht

Als huisarts zijnde kunnen wij u geen verklaring geven dat u geen mondkapje hoeft te dragen. Wel kunt u zelf een formulier hiervoor invullen, uitprinten en vervolgens ten alle tijden bij u dragen. Heeft u meer vragen over deze verklaring?
Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-ziekte
Of bel 0800-1351

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.