Coronavirus – Huisartspraktijk Zoete – Deventer/Colmschate
Header afbeelding
Huisartspraktijk Zoete
Holterweg 108A 7429AH
Deventer/Colmschate

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Per 1 juni is het landelijk testbeleid dat iedereen met vermoeden van COVID-19 zich kan laten testen van start gegaan.

Heeft u ernstige Covid klachten en/of behoort u tot een risicogroep (70+, zeer veel overgewicht en/of een onderliggende aandoening) bel dan met de huisartsenpraktijk.

Heeft u lichte klachten (zoals neusverkoudheid en/of hoesten en/of lichte koorts tot 38 graden) en behoort u niet tot een risicogroep, bel dan met de GGD telefoon 0800-1351. Heeft u lichte klachten en wilt u direct een afspraak maken voor een corona test bel dan met de GGD telefoon 0800-1202. Beide GGD telefoonnummers zijn 7 dagen per week van 8.00-20.00 uur bereikbaar. U kunt ook online een afspraak voor een Coronatest maken via www.coronatest.nl

Heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de volgende websites:

Corona vaccinaties

Inmiddels hebben bijna al onze 60 plus patiënten hun eerst vaccinatie gekregen.
De patiënten tussen 18 en 60 jaar met medische indicatie kunnen tussen 4-5-2021 en 20-5-2021 een brief in huis verwachten om een afspraak voor Coronavaccinatie bij de GGD te maken. Zij zullen met het Pfizer of Moderna vaccin worden gevaccineerd.
Nadat de 18-60 jarigen met medische indicatie zijn gevaccineerd zullen alle andere patiënten van oud naar jong worden opgeroepen.
In de week van 21-6-2021 kunnen jongeren met medische indicatie geboren in de periode van 1-1-2004 en 30-6-2009 een uitnodiging in huis verwachten. Zij kunnen met de uitnodiging een afspraak bij de GGD maken voor het Covid pfizer vaccin.

Heeft u vragen over de Corona vaccinaties? Kijkt u dan op de volgende website:

Ook voor vragen over het vaccin kunt u bellen met de informatielijn van de GGD telefoon 0800-1351.

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van Corona?

Heeft u behoefte aan een geneeskundige verklaring? Bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven, deze kan alleen een onafhankelijke arts u geven.

In overleg met de GGD is afgesproken dat bij kinderen met chronische verkoudheid- of hooikoortsklachten het onwaarschijnlijk is dat hier sprake is van COVID-19.

U kunt wel uzelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij zelf een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/knmg-publicaties/geneeskundige-verklaring.htm

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.