Coronavirus – Huisartspraktijk Zoete – Deventer/Colmschate
Header afbeelding
Huisartspraktijk Zoete
Holterweg 108A 7429AH
Deventer/Colmschate

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Per 1 juni is het landelijk testbeleid dat iedereen met vermoeden van COVID-19 zich kan laten testen van start gegaan.

Heeft u ernstige Covid klachten en/of behoort u tot een risicogroep (70+, zeer veel overgewicht en/of een onderliggende aandoening) bel dan met de huisartsenpraktijk.

Heeft u lichte klachten (zoals neusverkoudheid en/of hoesten en/of lichte koorts tot 38 graden) en behoort u niet tot een risicogroep, bel dan met de GGD telefoon 0800-1351. Heeft u lichte klachten en wilt u direct een afspraak maken voor een corona test bel dan met de GGD telefoon 0800-1202. Beide GGD telefoonnummers zijn 7 dagen per week van 8.00-20.00 uur bereikbaar. U kunt ook online een afspraak voor een Coronatest maken via www.coronatest.nl

Heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de volgende websites:

Corona vaccinaties

Beetje bij beetje krijgen wij als huisartsenpraktijk te horen wat wij moeten doen m.b.t. de voorbereidingen voor het oproepen van onze patiënten voor de Corona vaccinaties. Hieronder sommen wij per keer de Corona updates m.b.t. vaccinaties op.

 • Vanaf 25 januari 2021 gaat een speciaal vaccinatieteam, opgezet door de HCDO, alle verzorging-, verpleeghuizen en verstandelijkgehandicaptenzorg instellingen in Deventer en omstreken langs om te vaccineren.
 • Vanaf dinsdag 26 januari 2021 kunnen alle mobiele 90 plussers die niet in een zorginstelling wonen een afspraak maken voor vaccinatie bij een GGD vaccinatie punt. Onze praktijkondersteuner neemt contact op met al onze 90 plussers die hiervoor in aanmerking komen om te overleggen in hoeverre zij mobiel genoeg zijn om naar zo’n vaccinatiepunt te gaan. Wanneer de niet mobiele 90 plussers die thuis wonen worden gevaccineerd is nog niet bekend.
 • Na de 90-plussers komen nu ook de 80-89 jarigen vanwege hun leeftijd in aanmerking voor vaccinatie (geboren tussen 21-01-1931 t/m 21-03-1941). Vanaf 29 januari 2021 is het RIVM gestart met het uitnodigen van de 85-89 jarigen voor een vaccinatie op een GGD-vaccinatielocatie en vanaf vrijdag 5 februari 2021 tot begin maart 2021 ontvangen de 80-84 jarigen een uitnodigingsbrief. Deze patiëntengroep worden net als de 90-plussers met het BioNTech/Pfizer vaccin gevaccineerd. De GGD kan een gezamenlijke afspraak inplannen voor stellen die in de groep 80-90 en 90+ vallen. Dit kan zodra zij allebei een uitnodigingsbrief van het RIVM hebben ontvangen.
  Als u als 80 plusser enigszins bij een GGD vaccinatiepunt kunt komen, raden wij u ten zeerste aan om wel op de uitnodiging van het RIVM in te gaan. Wanneer de vaccinaties bij de huisartsen komen is tot nog toe niks over bekend.
 • Vanaf 15-2-2021 starten de eerste huisartsenpraktijken met het vaccineren middels het AstraZeneca-vaccin. Het RIVM bepaalt welke regio’s op welk moment vaccin ontvangen op basis van onder andere de beschikbare hoeveelheid. Zij hebben nu aangegeven de drie zuidelijke provincies (Zeeland, Limburg en Brabant) in de komende weken te kunnen beleveren. Zodra onze praktijk aan de beurt is zullen wij dit hier op de website vermelden.
  Wel kunnen wij vast mededelen dat de huisartsen met hun eerste levering de volgende patiëntengroepen uitnodigen voor vaccinatie:

  • Patiënten geboren in 1956 en 1957
  • De volgende niet imuun-gecompromitteerde patiënten met een hoog-COVID-19 risico:
   • Morbide obese patiënten met BMI > 40,  geboren in de periode van 1-1-1956 t/m 31-12-2002 (tussen de 18 en 64 jaar) Meld u zich vooral bij de assistente als u in deze categorie valt
   • Thuiswonende patiënten met het syndroom van Down, geboren in de periode 1-1-1956 t/m 31-12-2002 (tussen de 18 en 64 jaar)
 • Naast bovenstaand is er een derde hoog-risicogroep, namelijk patiënten met neurologische aandoeningen waardoor de ademhaling zeer bemoeilijkt is. Indien u hieronder valt, wordt u door uw behandelend medisch specialist uitgenodigd voor vaccinatie. Wij kunnen u niet vertellen wanneer dit zal plaats vinden. Vraag het indien gewenst na bij uw behandelend specialist.

Heeft u vragen over de Corona vaccinaties? Kijkt u dan op de volgende website:

Ook voor vragen over het vaccin kunt u bellen met de informatielijn van de GGD telefoon 0800-1351.

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van Corona?

Heeft u behoefte aan een geneeskundige verklaring? Bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven, deze kan alleen een onafhankelijke arts u geven.

In overleg met de GGD is afgesproken dat bij kinderen met chronische verkoudheid- of hooikoortsklachten het onwaarschijnlijk is dat hier sprake is van COVID-19.

U kunt wel uzelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij zelf een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/knmg-publicaties/geneeskundige-verklaring.htm

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.