Behandelingen – Huisartspraktijk Zoete – Deventer/Colmschate
Header afbeelding
Huisartspraktijk Zoete
Holterweg 108A 7429AH
Deventer/Colmschate

Behandelingen

Bloed prikken

Priklab Deventer Ziekenhuis is op afspraak in de Kuip op de eerste verdieping: maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 10:00 uur.Vergeet niet uw ponsplaatje mee te nemen. U dient een afspraak te maken voor bloedafname via telefoonnummer 0570-535464

Bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is er voor vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Deze groep vrouwen heeft de meeste kans op baarmoederhalskanker. Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is sinds 2017 vernieuwd. De belangrijkste verandering is dat het uitstrijkje wordt getest op de aanwezigheid van het hoog-risicotype van het humaan papillomavirus (hrHPV). Als er hrHPV gevonden wordt, dan wordt hetzelfde uitstrijkje ook beoordeeld op cytologische afwijkingen. Lees meer over de veranderingen binnen het vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, hrHPV en baarmoederhalskanker op de website van het RIVM of http://www.bevolkingsonderzoekoost.nl.

U krijgt van het bevolkingsonderzoek Oost een uitnodiging in huis met het advies om een uitstrijkje voor baarmoederhalskanker te laten maken. In onze praktijk maakt de assistente het uitstrijkje. U kunt de assistente bellen om hiervoor een afspraak te maken. Neem alstublieft de uitnodigingsbrief mee naar de afspraak, deze heeft de assistente nodig. De uitslag krijgt u +/- 4 weken na het uitstrijkje via het bevolkingsonderzoek Oost thuis gestuurd. Indien de uitslag afwijkend is, zal de assistente of huisarts hierover contact met u opnemen.

Urineonderzoek

Urine wordt indien mogelijk gelijk door de assistente nagekeken. Lukt dit niet dan bespreekt de assistente dit met u.  Mocht u niet in de gelegenheid zijn om opgevangen urine gelijk op de praktijk te brengen, wilt u deze dan in de koelkast bewaren?

Griepvaccinatie

Jaarlijks in oktober of november geven wij op onze praktijk de griepvaccinaties. Wij nodigen onze patiënten uit volgens de richtlijnen van de NHG.

Bent u geïndiceerd dan krijgt u van ons een uitnodiging in huis. Wij verzoeken u de uitnodiging mee te nemen als de griepvaccinatie komt halen. Omstreeks augustus/september zullen wij hier aangeven op welke data de griepvaccinaties gegeven worden.

Voor meer informatie kunt u kijken op

Griep voorkomen op thuisarts.nl en download handleiding griepvaccinatie NHG