Covid-19 vaccinatie – Huisartspraktijk Zoete – Deventer/Colmschate
Header afbeelding
Huisartspraktijk Zoete
Holterweg 108A 7429AH
Deventer/Colmschate

« Terug naar het overzicht

Covid-19 vaccinatie

Op dit moment krijgen wij erg veel vragen over het covid-19 vaccin. Wij snappen dat alle berichtgeving in de media zorgt voor veel onduidelijkheid. Hieronder zullen wij de meest gestelde vragen proberen te beantwoorden.

Wie worden door de huisarts gevaccineerd en wanneer?

Op dit moment is het zo dat wij morgen (op:17-4-2021) patiënten gaan vaccineren op de huisartsenpraktijk die nu door ons gevaccineerd mogen worden met Astra Zeneca. Zie voor meer informatie het voorgaande nieuwsbericht: op 17 april gaan wij vaccineren.

Ik wil liever geen AstraZeneca vaccin krijgen, mag ik kiezen voor een ander vaccin?

Helaas is het zo dat er hierin geen keuze is. Het wordt landelijk bepaald welk vaccin voor welke groep beschikbaar is. Natuurlijk is het uw eigen vrije keuze of u het vaccin wilt nemen, wanneer u wordt opgeroepen. Het is op dit moment alleen niet duidelijk wanneer u dan aan de beurt komt voor een ander vaccin.

Ik behoor tot een risicogroep, kom ik in aanmerking voor voorrang op een vaccin?

Wij begrijpen erg goed dat mensen die in een risicogroep vallen erg graag een vaccin willen krijgen. Het is alleen zo dat wij hierin geen onderscheid kunnen en mogen maken. Wij mogen alleen de mensen oproepen, die binnen de categorie vallen die wij moeten vaccineren. Ook hebben wij hiervoor géén reserve lijst.

Kan ik AstraZeneca veilig nemen?

Op dit moment is het landelijk beleid voor dit vaccin, dat alle mensen boven de 60 jaar veilig gevaccineerd kunnen worden met dit middel. Wel wordt aangeraden om extra alert te zijn op klachten, wanneer u gevaccineerd bent met AstraZeneca. Het gaat hierbij om de volgende klachten:
– kortademigheid
– pijn op de borst of in de buik
– zwelling of kou in arm of been
– ernstige of verergerende hoofdpijn of wazig zicht
– aanhoudende bloeding
– meerdere kleine blauwe plekken, rode of paarse plekjes, of bloedblaren onder de huid.

Voor overige vragen kunt u kijken op www.coronavaccinatie.nl of bel het volgende informatienummer:0800-1351

Publicatiedatum: 16-04-2021